Δικηγόρος Ποινικού Δικαίου

Αλεξία Φαμπρικάρη


Συνεργάτιδα Δικηγόρος

Η Αλεξία Φαμπρικάρη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε με βαθμό άριστα.

Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο και την Ποινική Δικονομία, αποφοιτώντας από τη Νομική Σχολή Αθηνών με βαθμό άριστα, ενώ στη συνέχεια έλαβε περαιτέρω επιστημονική εξειδίκευση στο Αστικό Δίκαιο, αποφοιτώντας πρώτη στο έτος της από τη Νομική Σχολή Αθηνών με βαθμό άριστα.

Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών εκπόνησε διπλωματικές εργασίες, βαθμολογούμενες αμφότερες με άριστα, με θέματα «Η χωρίς καταδίκη δήμευση κατά την ΕΣΔΑ, το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το εθνικό δικονομικό και ουσιαστικό δίκαιο» και «Η διευρυμένη έννοια του παρανόμου στην πρόσφατη νομολογία».

Είναι Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, και η νομική της ενασχόληση προσανατολίζεται στους τομείς του ποινικού και του αστικού δικαίου. H συνεργασία της με το γραφείο ξεκίνησε το 2021.  Αναλαμβάνει την υπεράσπιση των εντολέων σε κάθε είδους ποινικές υποθέσεις, από την προδικασία μέχρι και την διαδικασία στο ακροατήριο, καθώς και την εκπροσώπηση σε πάσης φύσεως αστικές υποθέσεις, τόσο δικαστηριακά όσο και συμβουλευτικά.

Έχει δημοσιεύσει το άρθρο «Η δήμευση σε βάρος τρίτου (με αφορμή την απόφαση του ΔΕΕ της 14ης Ιανουαρίου 2021 στην υπόθεση C-393/19)» (The Art of Crime, 5/2021).

Ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
210.8900829, 6975.641849
afabrikari@gmail.com